Folyo kesim sticker Folyo kesim sticker yani yapmış olduğumuz folyo sticker baskı işlemi, folyonun plotter olarak adlandırılan folyo kesim makinasına yerleştirilmesiyle hazırlanan taslağın kesime gönderilmesi ile gerçekleştirilmektedir.
Reklamcılıkta eskiden tabelalar boyama sistemi kullanılarak yapılırdı. Folyonun tabela sektörüne girmesi ile reklamcılık sektörü çağ atladı diyebiliriz. Folyo İnanılmaz bir rahatlık ve kolaylık sağladı. Günlerce bir tabelanın renklendirmesi ile uğraşan tabelacılar. Folyo kesim ile bir kaç dakikada işlerini bitirmeye başladılar. Folyonun plotter denen folyo kesim makinasına yerleştirilmesinden sonra hazırlanan taslağın kesime gönderilmesi ile folyo yazı sticker kesim yapılır.
Folyo yazı kesim çok kullanışlı reklam malzemeleri arasında yer almaktadır. Ucuz olduğu kadar dayanıklı olması ve hızlı bir imalat süreci olması nedeniyle reklam sektöründe çok kullanılmaktadır. Genellikle cam, araç, polikarbon, pleksi, forex, alüminyum v.b. ürünler üzerine uygulanır.
Folyo sticker baskı kesimi için çok çeşit olduğu söylenemez. Folyo sticker baskı için kesime ne verirseniz o kesilir. Desen, yazı, şekil v.b. sadece folyonun cinsi farklılık gösterir.
Folyo yazının grafik tasarımı vektörel olarak hazırlanır. Ürünün renk ve ölçüleri belirlenir. Bu doğrultuda folyo, tercih edilen renkte makinaya yerleştirilir, tanıtılır ve kesim yapılır. Makinadan kesimi biten folyo çıkartılır. Yazı ise sağdan, Rakam ise soldan olacak şekilde ayıklanır. Renk aktarımı var ise değiştirilecek karakterin etrafı kalemle çizilir ve kaldırılır. Çizilen yere aktarılacak karekter oturtulur. Uygulanacağı zeminin cinsine uygun transfer bandı ile transferlenir ve folyo yazı bu haliyle uygulanır. Üzerindeki transfer bandı yavaş bir şekilde soyularak kaldırılır işlem tamamdır.
Kesim folyosu, Mıknatıslı folyo, Reflektif tır şeritleri, Transparan folyolar, Araç cast folyoları, Kumlama folyolar, Translusent folyolar, Fosforlu folyolar, Lümen folyolar, Reflektif folyolar, Aynalı varak folyolar, Baskı folyoları, Karbon folyoların tamamını kesimde kullana biliriz. Yardımcı malzeme olarakta Transfer bandı, Ragle, Falçata yeterli olacaktır.
Folyoları oda sıcaklığında nem ve rutubetin olmadığı temiz ortamlarda saklamak gerek. Uygulandığı alanda güneş ışığına direkt maruz kalıyor ise ömrü kısalmış olur. Aksi taktirde uzun süre uygulandığı alanda ilk günkü gibi durabilir.
Kesinlikle iç ve dış mekanda rahatlıkla kullana bilirsiniz. Dış mekanda bir önceki sorudada belirttiğimiz gibi. . Uygulandığı alanda güneş ışığına direkt maruz kalıyor ise ömrü kısalmış olur. Aksi taktirde uzun süre uygulandığı alanda ilk günkü gibi durabilir.